Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران از پایگاه اطلاع رسانی خط امام، متن کامل بیانیه به این شرح است.

سال ۱۴۰۰ شمسی با همه فراز و فرودها به روزهای پایانی رسید و مردم ما و کشورهای حوزه تمدنی ایران بزرگ را در آستانه ورود به قرن جدید قرار داد. قرنی که بیش از هر زمان متأثر از رشد تکنولوژی‌ و گسترش فضای مجازی و شتاب تحولات اقتصادی و فرهنگی و سیاسی است و هرگونه غفلت از آن، کشورها و ملت‌ها را از قطار توسعه پیاده خواهد نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط، تداوم مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه و برخی بی‌تدبیری‌های داخلی از یک سو و نادیده گرفتن زمینه‌های مشارکت حداکثری شهروندان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و انواع بی عدالتی‌ها از سوی دیگر، بروز نارضایتی و کاهش اعتماد عمومی را میان اقشار مختلف جامعه تشدید نموده و زندگی آحاد مردم خصوصاً اقشار محروم که بیشترین حمایت‌ها و هزینه‌ها را در دفاع از نظام داشته‌اند، دچار سختی طاقت فرسا نموده است.

بالطبع لازمۀ عبور از این وضعیت، نقد و گفتگو و مشارکت فعال نخبگان سیاسی و فرهنگی در سطوح ملی و بین‌المللی است.

به گمان ما وظیفه همه علاقمندان به منافع ملی و تمامیت ارضی و دلبستگان  آرمان‌های انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن است که با دوری از رفتارهای انحصارطلبانۀ جناحی و تنگ نظری‌های سلیقه‌ای از تمام ظرفیت‌های انسانی و کارشناسی برای گذر از شرایط پیچیده کنونی بهره گرفته و مانع زدایی در این مسیر را وجهه همت خود قرار دهند. بر این اساس اتخاذ تصمیمات هیجانی، غیرکارشناسی و بدون دوراندیشی در حوزه‌های ملی و بین المللی در کوتاه مدت و بلند مدت می‌تواند پیامدهای جبران ناپذیری به بار آورد.

سه دهه مناقشه بر سر حق استفاده صلح آمیز هسته‌ای ایران و فراز و نشیب‌های گوناگون این پرونده در دولت‌های مختلف، نهایتاً در دولت یازدهم با توافقی موسوم به برجام به سرانجام رسید، توافقی که در اثنای تنش‌های عمیق و دامنه‌دار منطقه‌ای و بین‌المللی به مدد مذاکره و پافشاری بر حق بهره برداری صلح آمیز هسته‌ای و تامین منافع ملی محقق شد.

برجام به ظن بسیاری از کارشناسان مستقل حوزه بین‌الملل، پس از جنگ دوم جهانی و بعد از دوران جنگ سرد و همچنین کوشش برای حاکم نمودن نظم نوین جهانی، در نوع خود بی سابقه است. برجام را می‌توان نتیجه خواست و پشتیبانی عمومی و راهبردی ملی در چهارچوب اصول نظام دانست، خروج رسوای آمریکا و عهد شکنی ایالات متحده نشانۀ آشکاری از قوت و کیفیت برجام در تامین منافع ملی ایران بود.

البته تاثیر لابی صهیونیستی و شبکه‌های قدرت و ثروت بین‌المللی برای خروج ایالات متحده از برجام نشان از ناکارآمدی مذاکره در عرصه منازعات بین‌المللی نیست. شکست توافقات گذشته نمی‌تواند دستاویز و توجیه انزوا طلبی در جهان یا گرفتار آمدن در شرق‌گرایی گردد، بلکه در حقیقت ناکامی قبلی ناشی از عدم شناخت برخی جریانات داخلی از ذات ناعادلانه و نامتوازن نظام بین‌الملل و فرصت‌های محدود در آن از یک سو و فقدان پایبندی اخلاقی و حقوقی دولت محافظه‌کار آمریکا تحت تأثیر لابی صهیونیستی بود.

امروز بخش مهمی از بحران‌های بین‌المللی، مستقیم و غیر مستقیم متأثر از همین وضع نامتوازن نظام بین‌الملل و عملکرد قدرت‌های سلطه‌گر جهان و هم‌پیمانان آنان است. نمونه‌هایی از این واقعیت رسوا در افغانستان، فلسطین، عراق، سوریه، لبنان، یمن و اخیراً در اوکراین و عربستان پیش چشم جهانیان است.

جان و مال و امنیت و آینده مردم اوکراین در جدیدترین نمونه، قربانی زیاده خواهی بلوک‌های قدرت و شبکه‌های مافیایی ثروت از غرب تا شرق عالم است که در پوشش ساختار ناقص نظام ناکارآمد بین‌الملل و اتحاد شبکه‌های مافیایی نظامی رقم خورده است. جای تعجب و تأسف و محکومیت است که دولت روسیه بی اعتنا به همه هنجارهای بین‌المللی، آتش خشم خود را بر سر مردم اوکراین وارد کرده و بیشترین هزینه را بر آنان تحمیل نموده است.

در عربستان هم شاهد تداوم فرهنگ جاهلی خشونت از سوی حاکمان آن هستیم که ظاهراً لباس تجدد به تن دارند؛ اما با حمایت قدرت‌های سلطه طلب و چشم پوشی نهادهای حقوق بشری، بی اعتنا به هرگونه قواعد حقوقی، دست به هر جنایتی در حق شهروندان خود اعم از شیعه و سنی می‌زنند. 

دراین موقعیت و با وجود ساختار متزلزل و ناامنی که در عرصه بین المللی و شبکه‌های فاسد قدرت و ثروت در لوای ائتلاف‌های گوناگون بر قرار است، دستیابی به توافقی بلند مدت که بتواند منافع ملی و امنیت ایران عزیز را تضمین کند، ضروری است. بی تردید آنچه احیای برجام و اثربخشی آن را تضمین خواهد کرد، فراهم کردن زمینه‌های وفاق ملی و رشد سرمایه اجتماعی و مشارکت عمومی آحاد جامعه در نظام تصمیم گیری کشور و تلاش ساختاری و منسجم در مبارزه با فساد مالی و اداری و مقابله با رشد روز افزون اختلاف طبقاتی است.

اگر بپذیریم که رفع تحریم‌ها برای دستیابی به منابع مالی و تبادلات اقتصادی و رشد و توسعه کسب و کار است؛ این مهم تنها در ساختاری ضد فساد و مشارکت‌جو ممکن خواهد بود. در غیر این صورت هرگونه گشایش اقتصادی پس از تسکینی کوتاه مدت، در بلند مدت به گسترش فقر، فساد  و بی عدالتی و در نتیجه تعمیق بحران ناکارآمدی سیاسی و اداری منجر می‌شود.

بر همین اساس مجمع نیروهای خط امام ضمن تبریک سال نو و قدردانی از کوشش‌های صورت گرفته در دولت‌های گذشته برای رفع تحریم‌های ظالمانه و اعتراض و انتقاد به همه کارشکنی‌های داخلی و بد عهدی‌های خارجی در روند مذاکرات قبلی، تلاش دستگاه دیپلماسی کشور در مقطع کنونی برای رفع تحریم‌ها و پیگیری جدی مذاکرات را به فال نیک گرفته و از توافقی بر پایه عزت، حکمت و مصلحت حمایت می‌نماید.

والسلام

مجمع نیروهای خط امام

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا برجام اوکراین جنگ اوکراین مجمع نیروهای خط امام اعدام ها در عربستان افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا بین المللی منافع ملی بین الملل تحریم ها خط امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۸۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل

گرچه سازمان شانگهای تا پیش از درخواست ایران در بیست‌وسومین نشست سران در دی ماه سال گذشته به مسئله فلسطین ورود نداشته است، اما پرداختن کشورمان به موضوع اقدامات و جنایات اسراییل و شرایط بحرانی مردم فلسطین در نشست مذکور موجب سوق دادن توجهات اعضای سازمان شانگهای به جنایات اسراییل گردید. در همین راستا، روز جمعه وزرای دفاع کشور عضو سازمان همکاریهای شانگهای در بیست و یکمین اجلاس خود در آستانه پایتخت قزاقستان به محکومیت رژیم صهیونیستی و اقدامات بی ثبات کننده این رژیم در منطقه پرداختند. از همین منظر میتوان گفت سازمان شانگهای دارای ظرفیتهای بالقوه برای معطوف ساختن تلاشها و اجماع کشورها به حل مسئله فلسطین است.

در همین زمینه، دیاکو حسینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با قدس اظهار کرد: بنیان سازمان شانگهای بر دو موضوع اصلی بنا شد، اول مبارزه با ناامنیهای درون منطقه آسیای مرکزی به ویژه در همسایگی با استان سین کیانگ چین که برای چینی‌ها اهمیت دارد و در واقع دروازه ورود این کشور به دنیای غرب است. اما در عین حال بعد دیگری هم دارد و ان همکاری متقابل چین و روسیه برای مقابله با یکجانبه گرایی امریکا است. به نظرم با درنظر داشتن این دو هدف بنیادی میتوان گفت سازمان همکاری شانگهای تا اندازه‌ای موفق بوده زیرا اگر امروزه سخن از جهان چند قطبی و پایان رهبری و سلطه امریکا بر جهان است، باید آنرا تا حد زیادی مدیون همکاریهای چین و روسیه دانست. زیرا سازمان شانگهای یکی از عرصه‌های همکاری این دو کشور محسوب میشود. همچنین این سازمان در زمینه مبارزه با تروریسم و ناامنی به ویژه در اسیای مرکزی اقداماتی انجام داده است. به هر حال این سازمان در رسیدن به اهداف محدود و ابتدایی خود موفق بوده اما برای دستیابی به اهداف فراتر از آن و تبدیل شدن به سازمان موفق اقتصادی و شناخته شدن به عنوان نهادی جهانی با کارایی امنیتی راه طولانی در پیش دارد.

برخورداری از وزن دیپلماتیک برای حل موضوع فلسطین

حسینی بیان کرد: اگرچه ساختار رسمی سازمان شانگهای به عنوان سازمانی اقتصادی و امنیتی در زمینه مبارزه با جدایی طلبی، تروریسم و افراط گرایی شناخته میشود، اما هنوز فاقد ساز و کارهایی است که بتواند خارج از این قلمرو و در حل و فصل تنشهای فعلی خاورمیانه ایفای نقش کند. بنابراین گرچه روسیه و چین در سازمان شانگهای مشارکت دارند اما تصور نمیکنم این سازمان در آینده نزدیک بتواند در خارج از قلمرو خود به ویژه در حل مسئله فلسطین و تحقق صلح آن نقش موثر داشته باشد.

وی گفت: حتی اثرگذاری و نقش شانگهای در ایجاد صلح در مناطق اسیای مرکزی و قفقاز هم عملاً محدود بوده و از ابزار لازم برای ایفای نقش در حفظ صلح در مقیاس بزرگتر برخوردار نبوده است. گرچه این مشکل مشاهده میشود اما سازمان شانگهای به لحاظ دیپلماتیک وزن قابل قابل توجهی برای رایزنی و حل موضوع فلسطین دارد و با مشارکت قدرتهای بزرگی همچون روسیه، چین، هند و قدرتهای منطقه‌ای همانند ایران و پاکستان میتواند منعکس کننده صدای بخش بزرگی از مردم جهان به ویژه قدرتهای در حال ظهور باشد. در مجموع از قدرت اجبارآمیز کافی برای ملزم ساختن کشورها به تامین صلح در منطقه خاورمیانه و پایان دادن به جنگ غزه برخوردار نیست و باید برای رفع این مسئله تلاش کند.

انتهای پیام/

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل
  • گرمای طاقت فرسا در نوار غزه
  • ستاره میلان: از شدت سختی بازی‌های سری A شگفت‌زده شدم
  • تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند
  • 200 روز جنگ اسرائیل در غزه ؛ جهان شکست خورد
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند