Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:56:12 GMT

ترجیحم نقشی است که هر کسی از پس آن برنمی‌آید

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۲۳۷۸

ترجیحم نقشی است که هر کسی از پس آن برنمی‌آید

پانته‌آ سیروس که این روزها در سریال آتش در گلستان به کارگردانی پرویز شیخ‌طادی و تهیه‌کنندگی سید حامد حسینی با بازی در نقش «روناک» روی آنتن شبکه پنج سیما رفته است، در گفتگو با خبرنگار ایرنا درباره کاراکتر خود در این سریال گفت: ترجیح می‌دهم مخاطب درباره چیستی و کیستی کاراکترم تصمیم‌گیری کند؛ تاکنون ۱۵ قسمت از این سریال روی آنتن تلویزیون رفته و مخاطب برداشت خود را از کاراکتر من داشته است، ممکن است تا پایان سریال نیز برداشت‌های دیگری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: از آنجایی که در زندگی‌ام سعی می‌کنم خردگرا باشم پس در هر نقشی که ظاهر می‌شوم نیز به دنبال خردی می‌گردم که می‌توانم در آن پیدا کنم؛ در همه نقش‌ها می‌توانیم خرد را پیدا کنیم به شرطی که به خوبی به جست‌وجوی آن بپردازیم و تار و پود آن را سوا کنیم، به نوعی که درباره تک تک لحظات کاراکتر مثل دیالوگ‌هایی که می‌گوید، حالات صورت یا بدنش فکر کنیم و درنهایت خود را در موقعیت او قرار دهیم و سعی کنیم آورده‌ای داشته باشیم.

سیروس توضیح داد: «روناک» شخصیتی دارد که حالت‌های مختلفی را تجربه می‌کند؛ «روناک» غیور است، از درگیری نمی‌ترسد اما به دنبال آن نمی‌گردد. او در جایی عشق را لمس می‌کند، عشقی که پس از ۲۰ سال به او می‌رسد و بعد از آن نیز احساس نگرانی به سراغش می‌آید، احساسی که بی‌دلیل نیست، در ادامه نیز با زنی مواجه می‌شود که به‌نظر می‌رسد از جنس خود اوست اما تجربه بیشتری دارد، اینکه نگاه روناک به این زن چگونه است را باید بیننده متوجه شود و بازخورد دهد.

این بازیگر درباره لهجه کردی «روناک» عنوان کرد: یادگیری لهجه کردی در ابتدا برایم سخت بود اما سعی کردم از ابتدا با میزانی از لهجه صحبت کنم که هم کردی باشد و هم شنیدن و فهمیدن آن ساده و روان باشد.

این بازیگر با اشاره به اینکه تاکنون بازخورد منفی‌ای از مخاطبان سریال دریافت نکرده است، درباره ارتباط برقرارکردن با کاراکتر خود و ایفای حالات مختلف در یک نقش بیان کرد: از آنجایی که همیشه سعی می‌کنم خود را در شرایط سخت قرار دهم، پس می‌توانم تصور کنم شرایط سخت چگونه خواهد بود. بر آمدن از پس سختی‌های چنین نقش‌هایی کار یک شبه، یک ماهه یا حتی یک ساله نیست، بلکه باید موقعیت‌های مشابهی را در زندگی تجربه کرده و در واقعیت با اینگونه سختی‌ها دست و پنجه نرم کرده باشید.

وی ادامه داد: مثلا برای فهمیدن سختی زندگی در کوهستان، باید حداقل چند صعود به دماوند، علم کوه یا دیگر قله‌ها داشته باشید، صحبت از سرما نباید تنها لرزیدن را به یادتان آورد، بلکه سخت نفس کشیدن، بی‌حس شدن انگشتان و ترس را به ما می‌آموزد، حتما باید تجربه ترس را داشته باشید تا بدانید در موقعیت ترس و خطر بودن شما را به چه انسانی بدل می‌کند.

این بازیگر افزود: کاراکتر «روناک» بسیار به شخصیت من شباهت دارد؛ من جنبه‌های مختلفی از عشق را تجربه کرده‌ام و روال زندگی‌ام همیشه خاطره‌انگیز بوده است. درمجموع زنی هستم که جنبه‌های لطیف زنانه را زندگی می‌کنم اما این مسئله از غیور بودنم کم نمی‌کند، من همچون «روناک» در عشق هم غیور هستم، برای زندگی کردن باید همچون «روناک» شجاع باشیم.

سیروس درباره تفاوت این نقش با دیگر نقش‌هایش خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که بازی در نقش زن‌های قدرتمند به یکدیگر شباهت داشته باشد، درصورتی که در اجرا اینگونه نیست. با بازی در نقش «گوهر» سریال برف بی‌صدا می‌بارد سعی کرده‌ام نشان دهم که زن قوی حتما نباید حرف یا فریاد بزند، اما کاراکترهای «روناک» و «بی‌بی مریمِ» سریال بانوی سردار هرکدام به نوعی این قابلیت را داشتند. در نقش‌های متفاوتی بازی کرده‌ام که سختی‌های خود را داشته‌اند اما این سختی‌ها را دوست دارم و ترجیح می‌دهم نقشی را بازی کنم که هر کسی از پس آن برنمی‌آید.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه در سریال آتش در گلستان به عنوان مشاور کارگردان هم حضور داشته است، درباره این تجربه اظهار کرد: این بخش از کار بسیار جذاب بود، ممنون از پرویز شیخ‌طادی که این فرصت را در اختیار من قرار داد تا ایده‌هایم را بیان کنم و به صحنه جوری بنگرم که مال من است. تمام مدت با کارگردان مشغول گفت‌وگو و ایده‌پردازی شخصیت‌ها، صحنه‌ها و پلان‌ها بودیم، تجربه گران‌بها و باارزشی بود که ایشان در اختیار من قرار داد. این تجربه همچنین باعث شد که محدودیت‌های بازیگری را هم بیشتر بشناسم و بر اجرای من نیز تاثیرگذار باشد؛ وقتی نگاه کارگردان را در اتاق تدوین به بازی‌ها می‌بینید بیشتر در جریان بازی خود قرار می‌گیرید.

این بازیگر تصریح کرد: آتش در گلستان می‌توانست بهتر از این باشد اما باید گفت که آن را سر بریدند. به‌طور کلی کار را دوست دارم و امیدوارم روزی بتوانیم حرف خود را به راحتی بیان کنیم.

برچسب‌ها سریال گلستان شبکه پنج تهران بی بی مریم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سریال گلستان شبکه پنج تهران سریال گلستان شبکه پنج تهران بی بی مریم سختی ها نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۲۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیشتر مردم امیدوارند که عزیزانشان از آنها به نیکی یاد کنند و طبیعی است که گهگاه نگران فراموش شدنشان باشند. اما برای برخی، ترس از فراموش شدن یا نادیده گرفته شدن را می توان به عنوان یک فوبیا در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: تله فوبیا یا اضطراب تلفن چیست؟

آتازاگورافوبیا ترس غیرعادی از به یاد ماندن است. همچنین می تواند شامل ترس از فراموش کردن کسی یا چیزی باشد. اگر ترس شما شامل فراموش شدن توسط یک فرد یا گروه اجتماعی خاص باشد، ممکن است بخشی از یک نوع فوبیای اجتماعی در نظر گرفته شود.

این مقاله به ویژگی‌های ترس از فراموشی و همچنین علل، علائم و گزینه‌های درمانی این فوبیا می‌پردازد.

تعریف ترس از فراموش شدن

آتازاگورافوبیا ترس شدید یا غیرمنطقی از فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی است؛ همچنین ممکن است شامل ترس از نادیده گرفته شدن یا جایگزین شدن باشد.

در برخی موارد، این وضعیت را می توان بخشی از فوبیای اجتماعی در نظر گرفت. تخمین زده می شود که ۱۵ میلیون آمریکایی با یک فوبیای اجتماعی زندگی می کنند. فوبیای اجتماعی زمانی است که ترس غیرمنطقی از قضاوت یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی خاص دارید.

افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا ممکن است اضطراب، استرس، یا وحشت ناتوان کننده ای را تجربه کنند که فقط به این فکر می کنند که فراموش می شوند. شما همچنین ممکن است علائم فیزیکی اضطراب مانند حالت تهوع، ضربان قلب سریع یا حتی یک حمله پانیک تمام عیار را هنگام مواجهه با ترس خود تجربه کنید.

ترس از فراموش شدن نیز ممکن است با نگرانی های خاص در مورد از دست دادن حافظه، مانند ترس از ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل مرتبط باشد. این ترس ممکن است در حین مراقبت از فردی با این وضعیت ایجاد شود.


علائم آتازاگورافوبیا چیست؟

مانند بسیاری از فوبیاها، ترس از فراموشی می تواند با علائم روحی و جسمی همراه باشد. افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا اگر واقعاً در یک موقعیت اجتماعی فراموش شوند یا نادیده گرفته شوند، یا زمانی که با فکر فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی مواجه شوند، ممکن است علائمی خاص را تجربه کنند.

علائم آتازاگورافوبیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ترس و اضطراب بیمارگونه زمانی که نادیده گرفته می شوند یا فراموش می شوند یا درک می کنند که ممکن است فراموش شوند.

دلهره و اضطراب شدید فقط به فکر فراموش شدن

اضطراب شدیدی که با خطر واقعی فراموش شدن تناسب ندارد

تجربه احساس فاجعه یا عذاب قریب الوقوع در مواجهه با موقعیتی که نگرانی از دست دادن حافظه یا فراموش نشدن را برمی انگیزد.

حالت تهوع یا ناراحتی شکمی

مشکل در خوابیدن

اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی که در آن‌ها احتمال فراموشی یا نادیده گرفته شدن وجود دارد

درد ناشی از تنش در نواحی خاصی از بدن

وحشت زدگی

علل آتازاگورافوبیا چیست؟

فوبیا باعث واکنش استرس فرد می شود که به عنوان پاسخ جنگ یا گریز نیز شناخته می شود. دلایل متعددی وجود دارد که این پاسخ استرس ممکن است با ترس از فراموش شدن ایجاد شود، از جمله:

ژنتیک: ژن‌های خاصی که توسط والدین بیولوژیکی منتقل می‌شوند نقش مهمی در فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی دارند.

تجربه یادگیری مشاهده شده: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر از همین موضوع می ترسد، ممکن است فرد یاد گرفته باشد که از فراموش شدن بترسد.

تجربه یادگیری مستقیم: سابقه تروما یا تجربه آسیب زا مانند فراموش شدن، پشت سر گذاشتن یا رها شدن یا از دست دادن والدین یا مراقب می تواند به ترس از فراموش شدن کمک کند.

تجربه یادگیری اطلاعاتی: قرار گرفتن در معرض افرادی که حافظه خود را از دست می دهند، مانند مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر، ممکن است منجر به ایجاد ترس از فراموشی شود.

آتازاگورافوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص آتازاگورافوبیا، یک متخصص سلامت روان به ویرایش پنجم « راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی » (DSM-۵)، کتابچه راهنمای رسمی انجمن روان‌پزشکی آمریکا مراجعه می‌کند.

DSM-۵ آتازاگورافوبیا را به عنوان یک وضعیت سلامت روان نمی شناسد، اما این وضعیت ممکن است به عنوان یک فوبیا خاص واجد شرایط باشد.

این راهنما از معیارهای تشخیصی زیر برای تشخیص فوبیای خاص استفاده می کند:

ترس پایدار است و بیش از شش ماه ادامه دارد.

از ترس به طور فعال اجتناب می شود و تقریباً همیشه باعث اضطراب فوری می شود.

ترس با خطر واقعی موقعیت تناسبی ندارد.

ترس باعث اختلال قابل توجهی در زمینه های اساسی عملکرد، از جمله عملکرد اجتماعی و شغلی می شود.

آتازاگورافوبیا چگونه درمان می شود؟

گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد که می تواند به بیمارانی که فوبیا دارند کمک کند. یک متخصص مراقبت های روان یک برنامه درمانی بر اساس علائمی که ارائه می دهید ایجاد می کند.

برخی از گزینه های درمانی مورد استفاده برای رفع ترس از فراموشی ممکن است عبارتند از:

درمان شناختی رفتاری (CBT): این یک نوع گفتگو درمانی است که شامل تغییر افکار و رفتارهای فرد می شود. این به افراد کمک می کند تا یاد بگیرند که الگوهای تفکر ناسازگار (مشکل ساز) و رفتارهای مرتبط با فوبیای خاص خود را بهتر شناسایی و تغییر دهند. CBT یک درمان خط اول برای اختلالات اضطرابی در نظر گرفته می شود.

مواجهه درمانی: این درمان برای سال ها درمان اولیه برای فوبیا بوده است. به طور کلی شامل قرار دادن تدریجی یک فرد در معرض فوبیا به روشی ایمن برای کاهش اجتناب و کاهش ترس در طول زمان است.

میانجیگری ذهن آگاهی: این یک نوع تمرین مراقبه است که بر حضور کامل در لحظه فعلی تمرکز دارد. می تواند به شما در مدیریت سطوح اضطراب و ترس کمک کند.

دارو: گاهی اوقات از داروها برای کاهش علائم اضطراب که بخشی از فوبیا هستند، یا اگر همزمان علائم افسردگی یا یک اختلال اضطرابی اضافی وجود داشته باشد، استفاده می شود. داروها ممکن است شامل داروهای ضد اضطراب یا ضد افسردگی باشند.

خلاصه

ترس از فراموش شدن را آتازاگورافوبیا می نامند؛ وقتی فردی به این وضعیت مبتلا می شود، ترس شدیدی از فراموش شدن یا به یاد نیاوردن کسی یا چیزی وجود دارد. گزینه های درمانی مانند تکنیک های ذهن آگاهی، درمان شناختی رفتاری و دارو وجود دارد. کار با یک متخصص مراقبت های روان دارای مجوز می تواند به شما در مدیریت این وضعیت کمک کند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228756 برچسب‌ها روان شناسی

دیگر خبرها

  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • مرتضایی: تجربه بازی های تدارکاتی به تیم ملی افغانستان کمک کرد
  • کابوس اونانا دست از سر یونایتد برنمی‌دارد! (عکس)
  • در اوج تجربه بودم/کاش زودتر می‌گفتند!
  • ویدیو/ ملی‌پوش واترپلو که پس از طلسم‌شکنی حذف شد!
  • عکس | واکنش بازیگر نقش روناک به قسمت آخر سریال نون خ
  • عکس| واکنش بازیگر روناک به قسمت آخر سریال نون خ
  • خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • امام جمعه بندرعباس: خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید